onsdag 14 januari 2009

Kavring


Detta är mitt favoritrecept än så länge. Inspirerat av ett recept på kavring från boken "Kärlek, oliver och timjan" är detta någon sorts halvsurdegsbröd som jag har anpassat till min bakmaskin. Man ska göra det i två steg, men det är det värt.

Kväll, dag 1
Blanda ihop följande
  • 1/3 tsk torrjäst
  • 1 tsk salt
  • 50 g naturell yoghurt eller fil (1/2 dl)
Häll sedan ner detta tilsammas med följande i maskinen och rör om:
  • 1,25 dl ljummet vatten
  • 40 g rågkross (1/2 dl)
  • 140 g grovt rågmjöl
Låt nu detta stå och gotta till sig i rumstemperatur till nästa kväll.

Kväll, dag 2
Häll på följande:
  • 1 tsk stött brödkummin
  • 1 tsk stött fänkål
  • 115 g vetemjöl (special)
  • 35 g mörk sirap
  • 25 g matolja
  • 0,5 dl solrosfrön
Sätt det på Whole Wheat programmet och ställ in timern så att det blir fårdigt lagom till morgonen

Morgon, dag 3
Ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar