lördag 14 februari 2009

Busenkelt yoghurtbröd

Kom hemrumlande vid 2-snåret i natt, dock inte i värre kondition än att lyckades starta maskinen lite på måfå. Frukosten räddad. Blev ett enkelt 'vardagsbröd', typ som man hittar i maskinens receptbok.

Typ såhär:
  • 2,5 dl naturell yoghurt (eller fil)
  • 160 g vetemjöl special.
  • 170 g rågmjöl av valfri grovlek.
  • 1 tsk salt.
  • Lite rårörsocker (typ en tsk)
  • Lite olja (typ en msk)
  • 1 tsk torrjäst på toppen.
  • Basic program med timern inställd på valfri frukosttid
Hade säkert blivit ännu godare av lite kryddor eller frön/nötter men det fanns inte utrymme för några sådana utsvävningar denna gången.

Smaskens; luftigt och fint. Härligt att vakna till nybakat bröd! (Fast får väl här flika in ett varningens ord baserat på erfarenhet: Om konsekvenserna av kvällen innan innebär illamående kan den härligt doften av nybakat bröd förvandlas till en kväljande förbannelse över luften i lägenheten...)

PS -Funderar på hur jag ska fira idag efter jag fått min första kommentar på bloggen!! Hurra!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar